Kölykök + képregények kiállítás

deak1.jpg

Képregénykiállítás nyílik a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában (1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17.) A kiállítás kurátora Zsigó Bianka művészettörténész, a Magyar Képregény Szövetség tagja.

A kiállítást szeptember 7-én pénteken délután 5 órakor nyitja meg Szép Eszter képregénykutató, kritikus, a Magyar Képregény Szövetség ügyvivője.

A kiállítás október 27.-ig tekinthető meg, keddtől péntekig 10 és 18 óra, szombaton 9 és 13 óra között.

"Többségünk még kölyökként találkozott a képregénnyel először. Lehetett az egy napilap folytatásos sorozata, esetleg egy önálló kiadvány, ami irodalmi művet adaptált, külföldről becsempészett szuperhősös történet vagy akár egy rágó csomagolása.

Ha a szavakat nem is tudtuk még elolvasni, a képek önmagukért beszéltek és a képzeletünk segítségével repítettek el egy olyan világba, amit anno még a mozi sem tudott reprodukálni. Sokunk számára egy életre meghatározó élményt adott a képregényt.

Ahogy megtanultunk olvasni a spektrum kiszélesedett, nem sokkal később a Magyarországon elérhető képregények piaca és bővült és több grafikusban megérett az elhatározás, hogy képregényt készítsen.

A kiállításon olyan műveket mutatunk be, amelyek gyerekeknek készültek vagy róluk szólnak.
Látható lesz innovatív Grimm mese feldolgozás, lesznek képregények, amelyek saját gyermekkori élményeket dolgoznak fel, pedagógiai, ismeretterjesztő illetve preventív jellegű történetek, szórakoztató kalandok de személyesebb témák is, mint például képregényrajzoló apukák hétköznapjai vagy egy grafikus anyuka babanaplója.

Ezzel a témabéli sokszínűséggel is alátámasztva a tényt, hogy milyen sokrétű médium is valójában képregény."

A kiállító művészek: Baranyai András l Bernát Barbara l Cserkuti Dávid l Csordás Dániel l Felvidéki Miklós l Fritz Zoltán l Fritz-Majer Nóra l Ghyczy Csongor l Halter András l Kárpáti Tibor l Koska Zoltán l Kovács Viktória l Lakatos István lLanczinger Mátyás l  Oravecz Gergely l Pásztor Alexa l Sárdi Katalin l Stark Attila l Takács Anikó

A kiállítás Facebook-eseménye.

deak2.jpg

deak3.jpg

deak4.jpg

Címkék: kiállítás