Alkotók, alkotócsoportok, mikrókiadók a Hungarocomix 2023-on

noir.pngA Hungarocomix egyedülálló lehetőséget biztosít egyéni alkotóknak, alkotócsoportoknak és saját munkáikat megjelentető mikrókiadóknak, hogy többnyire limitált példányszámban megjelenő kiadványaikat bemutassák a nagyközönségnek. A szerzők nagy többsége a helyszínen, saját standján dedikálja a munkáit.

A résztvevők ABC-sorrendben:

5Panels

A 5Panels alkotócsoport kínálatában egyaránt megtalálható a legkisebbeknek szánt meséktől kezdve az ifjúsági kalandtörténeteken át egészen a felnőtteknek szóló horrorig minden.

Legújabb képregényük Molnár Eszter kötete, a Hidden. Ez egy ifjúsági romantikus krimi, amelyben Sasaki, a fiatal diáklány és új osztálytársa, Kamiya egy eltűnt tanuló után nyomoz. Szintén a közelmúltban jelent meg Koska Zoltán nagy sikerű Lyolyabi és Rizmiráng című képregényének a folytatása, amely három új történetet tartalmaz, köztük a Coven antológiában már megjelent Vajákvasárnap c. történetet, risonyomásra optimalizált színezéssel. Megtalálhatók lesznek a standnál Molnár Gábor legújabb printjei is.

Balaskó Bálint

A Hurok képregénysorozatot írója, Balaskó Bálint képviseli. A rendezvényre megjelenik egy kiegészítő történet, amelynek a címe A tudomány oltárán. Kapható lesz a standon az első két rész is, három printet pedig ajándékba adnak a vásárlás mellé.

Robert Marko Bose

„A szerző 15 éve dolgozik grafikusként, de a képregényrajzolás hobbiként mindig vele maradt. Az Alice először saját szórakoztatásra készült karakterek tervezésével indult, majd idővel önálló történetbe rendeződtek. A képregény főhőse Alice, aki Fertő City utcáit rója. A várost elözönlötték a természet feletti és életellenes lények. Először csak az éjszaka nyugalmát zavarták meg, de most már nappal sem lehet nyugta tőle senkinek. A jelenség mögött egy titkos rend állhat. Alice-nek háttérbe kell szorítania saját démonjait, hogy másokéval vegye fel a harcot. A világ védelme és a többi.”

BPZines

Budapesti mikrókiadó és Risograph technikát alkalmazó műhely. Saját kiadványaik között megtalálhatók olyan szöveg nélküli képregényantológiák, mint az Untold Stories 1 és 2, valamint a madárvilágnak szentelt, Ave Aves című illusztrált füzet. Standjukon árusítják a Hurikán Press szintén riso technikával készült képregényeit, köztük az idén megjelent, A6 méretű, 24 oldalas Igaz történetek sorozat részeit, amelyek szerzői között olyan alkotók szerepelnek, mint Poór Dorottya, Mihály Gréta, Baksa-Soós Csanád, Tóbiás Tamara és Szekeres Attila. Kaphatók lesznek a standon Marjai Petra Lilla és Rumi Zsófi angol nyelvű képregényei, valamint különböző zinek és printek. A BPZines és a Hurrikán Press a népszerű Ukmukfuff Zinefeszt szervezői.

Csörnyei Márk

„A rendezvényen kapható lesz az Idegen Földrész első 4 száma, a Zalaman és barátai, valamint a Költők háborúja című képregényeim első számai is. A Zalaman egy nagyon régóta futó képregényem első részének rebootja, és a legmeghatározóbb képregényemnek tartom. Emellett újdonság még a Költők háborúja és az Idegen Földrész negyedik száma is.”

Fazekas Attila

A Hungarocomixon debütál Fazekas Attila életműsorozatának 5. kötete Az igazi Szellemirtók címmel. Az alkotó a helyszínen dedikál.

Felvidéki Miklós

A Kate Kelly, a tettre kész Hírvadász rajzolója.

Ghyczy Csongor

„Az idei Hungarocomixra a Salem Budapest című boszorkányos sorozatom alapsztorijának lezárásával (Salem Budapest: Terrárium) készültem. Ez lesz a friss megjelenés, de emellett lehet majd kapni a standomnál szinte az összes régebbi kiadványomat is. A korábban már kifogyott Salem Budapest első füzetből is készült utánnyomás. Lesznek nálam egyedi, kézzel készült tus/tollrajzok is, így az érdeklődők alighanem egy új oldalamról ismerhetnek meg.”

Gyuricza Márta és Rédei Viktória

Az Ezerfejű történetei sorozat eddig megjelent részeit lehet kapni a standon: A vadászt, valamint az Alig Használt Képregények antológiasorozatban megjelent Ulfhednart és a Vegvísir felvételt. A vadász limitált példányszámban jelent meg, ez az eddigi legnagyobb lélegzetvételű történetünk. A rendezvényen Gyuricza Márta rajzoló fog dedikálni, a teljes sagát pedig a www.ezerfeju.hu oldalon lehet megtekinteni.”

A Kilencedik.hu ajánlója az alkotók munkáiról.

Kertész Sándor

Az ismert kutató képregénytörténeti kötetei kaphatók a rendezvényen, köztük az idén megjelent Buborékban beszélők című kiadvány.

Kiss Ferenc és a Képregény Kedvelők Klubja

A mikrókiadó a Hungarocomixon Fedina Lídia és Vincze Nóra közös stripgyűjteményével, az Inzu és Pudinggal lesz jelen. A szerzők egész nap dedikálják a kiadványt.

László Márk

A kisfiú és a szellembohóc és a Hellboy Budapesten rajzolója.

Master-Lab Comics

Az alkotócsoport/mikrókiadó két újdonsággal jelentkezik: Csokonai Vitéz Mihály: A garabonciás poéta és Moby Dick: Indulj keresztes vitéz, mindkettő rajzolója Mester Csaba. Mind a 14 eddig megjelent képregényük kapható lesz, ezeken kívül kiegészítőket, pólókat, hűtőmágnesek és posztereket lehet tőlük megvásárolni. A rendezvényen a kiadványokat az írók, György Zoltán és Tóth-Laboncz Attila dedikálják.

Márok Attila

Az alkotó a Toldi sorozat első részét, A malomkő árnyéka című képregényét hozza a rendezvényre, amelyet egyedi dedikálással lát el: minden megvásárolt albumba egy rajzos bélyegzővel egyedi sorszámmal ellátott nyomatot készít. A szerző már dolgozik a folytatáson.

The Random Factor Comics Collective

Nemzetközi képregényalkotó csoport, angol nyelvű kiadványokkal. Tagjai Benczédi Anna Júlia,  Ivana Geček, Anamarija Kvas, Masha Semashyna és Szép Eszter, valamennyien dedikálják műveiket a standjukon. Részletes bemutatkozásuk itt található.

Sváb József

Legújabb kiadványa, a Krampusz és társai 1990-2023 a Hungarocomixon mutatkozik be.

Tompits Gergely

Cyberlovag képregényem mellett megtalálhatóak lesznek a Cyberlovag-tematikájú matricáim is.”

Valentiny Tamás

„Újdonságként a 2023-as Inktoberre készült rajzaimat gyűjtöttem össze egy füzetbe. Emberek rajzolása nem feküdt kényelmesen eddig számomra, ezért szerettem volna kilépni a komfortzónámból. Minden szóhoz egy olykor bizarr, de mégis realisztikus helyzetet rendeltem. Ezen kívül a még gimnazista koromban készült, Feine: Hagyjatok aludni első és második számát hozom újranyomtatva.”

Varga Tomi

„Az asztalomnál kapható lesz minden magyar nyelven megjelent kiadványom: a Rémmesék I-II. része, Az Operaház Fantomja új, keményfedeles kiadása és gyerekkönyvem, a Háromszavas Történetek.  A Rémmesék II. három új rövid horrorsztorit tartalmaz. Emellett kiviszem a Tini Nindzsa Teknőcök gyűjteményem, csupa ritka Kevin Eastman-címlappal, melyeket én színeztem, és egy mappát a „fantom” eredeti rajzaiból.”

Váradi Gábor

„Az X-Embörök már 20 éve aktív, de közben alaposan megfogyatkozott létszámú alkotócsapatát én képviselem a 2023-as Hungarocomixon. Mint általában. A standon kint lesznek eddigi kiadványaink (már ami nem még fogyott el), de egy újdonsággal is készültünk, címe A Mutánsijesztők éjszakája (1. rész). A kiadványt a külföldön élő rajzoló távollétében szerzőként én tudom dedikálni.”