A 19. Képregényfesztivál vendége: Val Romeo

A 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál vendége lesz:

valromeo.jpgValentina (Val) Romeo (Olaszország). Az 1977-ben, Messinában született rajzoló és illusztrátor a nápolyi képregényiskolába járt. 2010-től dolgozik a Bonelli kiadónak a Morgan Lost, Dylan Dog, Nathan Never és Zagor sorozatokon.

 

A fesztivál alkalmából jelenik meg a Frike Comics gondozásában a Morgan Lost: Dark Novels sorozat 0., Val Romeo által rajzolt része, amelynek az írója Claudio Chiaverotti.

morganlostdn0.jpg

Magyarul korábban megjelent művei:

Morgan Lost 4: A fekete rózsa (írta Claudio Chiaverotti, 2019)

Morgan Lost/Dylan Dog: Vörösszürke fények Londonban (írta Claudio Chiaverotti és Roberto Recchioni, 2019)

Az alkotó programja a fesztiválon:

Május 10, péntek, 18.30-20 óra: Workshop Val Romeóval a Budapesti Olasz Kultúrintézet Federico Fellini termében (1088 Budapest, Bródy Sándor u. 8.). A belépés ingyenes.

Május 12, vasárnap 10-17 óra között részt vesz a fesztivál főeseményén is az ELTE Campus Gömb Aulában, ennek a részleteit később ismertetjük. Képregényeit a Frike Comics standján lehet megvásárolni és dedikáltatni.

Az újonnan megjelenő kötethez külön nyomat is készül.

romeo_nyomattal.jpg

Fesztiválos átvétellel a rajzoló vállalja néhány egyedi rajz (commission) elkészítését A4-es vagy A-as formátumban. A feltételekről és az árakról a kiadónál lehet érdeklődni: international (kukac) frike (pont) net.

Valentina Romeo részvételét a képregényfesztiválon a Frike Comics és a Budapesti Olasz Kultúrintézet támogatja.