3. Szegedi Képregényfesztivál, november 18-19.

Harmadik alkalommal rendezi meg a szegedi képregényfesztivált a Somogyi könyvtár, amelyhez ezúttal nem csak a szokásos kiállítás és vásár, hanem az Szegedi Tudományegyetemmel közösen szervezett konferencia is kapcsolódik.

November 18-án kerül sor "A vonal üzenete: a képi ábrázolás szerepe az olvasáskultúra fejlesztésben" című konferenciára, amelyen az illusztrált gyerekkönyvek és a képregények szerepét vizsgálják az előadók az olvasásfejlesztésnek, az olvasási kedv megteremtésének a kontextusában. Az előadók között szerepel Jankovics Marcell rajzfilmrendező, Maksa Gyula médiakutató és Pierre Sery francia kiadóvezető. Teljes program a könyvtár honlapján.

November 19-én pedig a már megszokott programokkal várja a könyvtár a látogatókat. Jelen lesz számos ismert alkotó, standot állítanak képregénykiadók és könyvesboltok, négy kiállítást lehet megtekinteni és előadások, bemutatók egész sora lesz látható az előadóteremben. Ezek közül kiemelendő Kiss Ferenc és Kertész Sándor előadása a 100 éve született Zórád Ernőről, de fog szó esni szuperhősös képregényekről, mangákról, színezésről és forgatókönyvírásról is. Teljes program a könyvtár honlapján.