Évzáró rendezvények: HoldfényCon, Animekarácsony, Hungarocomix

Bár jelenleg még a november 17-i 4. Szegedi Képregényfesztiválra készülünk, már ideje beharangozni a hagyományos fővárosi évzáró nyugati és keleti képregényes, animés, akciófigurás, gamer és cosplayer rendezvényeket is.

A sort a 8. HoldfényCon nyitja november utolsó hétvégéjén 24-25-én, a Millenárison. A Holdfény Fantasy Team és a PlayIT által szervezett rendezvény középpontjában a kiemelten steampunk tematikával meghirdett cosplay-verseny áll. A belépő egy napra 1500, két napra 2500 forint.

December 8-án kerül sor a MangaFan kiadó, a Mondo magazin és a Cosplay.hu által 2008 óta minden évben megrendezett mangás-animés Animekarácsonyra, szintén a Millenárison. A belépő várhatóan a korábbi egynapos rendezvényekhez hasonlóan 2500 forint lesz, amiből 1000 forint levásárolható a kijelölt standokon.

A Magyar Képregény Szövetség által 2005 óta minden évben megrendezett Hungarocomix képregényvásár ezúttal a Könyvfiesztával társul. A december 13. és 16. között az Akváriumban (ex-Gödör Klubban) sorra kerülő rendezvényen standot állít a tagkiadók és alkotók, alkotócsportok többsége. A belépés mind a négy napon ingyenes. Ennek a rendezvénynek a honlapja november közepén indul, és a blogon is folyamatosan hírt fogunk adni a fejleményekről.

HoldfenyCon2012osz.jpg    Animekaracsony2012.jpg

hungarocomix_2012_temp.jpg